Wat is een TSA slot.

Wat is een TSA slot.

Wat is een TSA slot en waarom kun je deze echt niet missen?

Je reis naar de Verenigde Staten is geboekt. Na lang wikken en wegen is het dan zover. Waar gaan we heen, wanneer gaan we weg en hoelang blijven we? Eindelijk heb je een keuze kunnen maken. De voorpret kan beginnen. Althans, dat had je gehoopt. Want er blijkt nog van alles te moeten gebeuren. Hoe zorg je dat jij en je bagage de VS in komen? Heb je wel gedacht aan een TSA slot? Wat een TSA slot is en waarom je deze echt niet kunt missen leggen we je graag uit.

De Transportation Security Administration

TSA staat voor Transportation Security Administration. Als onderdeel van Homeland Security zorgt deze organisatie voor de veiligheid van de reizigers naar/in de VS. Deze douanebeambten onderwerpen je bagage aan een controle zoals bij elke reisbestemming. Met het verschil dat deze heren en dames in de blauwe overhemden net iets strenger zijn. Dit vanwege de aanslagen van 9/11. Ook jouw op het oog nette bagage kan verdacht lijken. Want hoewel opzichzelfstaand onschuldig, kunnen een batterij en lege shampoofles naast elkaar verdacht veel op een bom lijken, legt een medewerker uit in dit filmpje.
 

Waarom heb ik een TSA slot nodig?

En dan komt het, want hoe gaat deze TSA beambte je koffer openen als hij iets verdachts ziet? Tenminste, we gaan er vanuit dat je je sleutel of cijfercode niet bovenop je koffer hebt geplakt. Daarvoor komt het TSA slot om de hoek kijken. De TSA medewerkers beschikken over een loper om dit type sloten te openen. Zo voorkom je dat ze je slot gaan forceren wanneer zij dat nodig achten. Want als dat gebeurt, kun je je mooie koffer wel vaarwel zeggen. De schade kun je niet verhalen op Transportation Security Administration.

Welke mogelijkheden heb je?

Let er daarom goed op dat je koffer beschikt over een TSA slot. Je kunt dit herkennen aan het ruitvormige rode logo en de letters T S A op 'het slot’ zelf.

Heeft jouw koffer dit nog niet? Dan kun je een andere koffer kopen. De meeste nieuwe koffers zijn al uitgerust met ingebouwd TSA slot. Wil je geen nieuwe kopen? Dan kun je eventueel ook gebruik maken van een kofferriem met TSA slot of een TSA-hangslot. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je dan dus het bestaande slot van je koffer niet op slot doet.

De brief in je koffer

Wanneer je een koffer met TSA slot hebt kun je met een gerust(er) hart naar de VS reizen. De douane kan je koffer dan openen zonder deze open te breken. Het enige dat jij er dan nog van merkt is dat je een brief van de Transportation Security Administration in je koffer aantreft. Is je koffer geopend, maar vind je er geen brief in terug? Neem dan contact op met je vliegmaatschappij. 

Vergeet de zoektocht naar die ontbrekende sleutel

Overigens vergissen veel mensen zich in het TSA slot. Het is een extra ‘sleutelgat’ op bijvoorbeeld je bestaande cijferslot. Als je op zoek bent naar een sleutel voor deze gleuf, kun je stoppen met zoeken. Deze sleutels zijn alleen in het bezit van de douane. De lopers zijn nergens te verkrijgen om zo de veiligheid van je bagage te waarborgen. Gelukkig maar!

Meer weten?

Wil je meer weten over de strenge douane controles in de Verenigde Staten? Lees dan goed de informatie van je touroperator of vliegmaatschappij door, neem een kijkje op de website van de Transportation Security Administration voor douane gerelateerde travel tips.

    12-02-2018 14:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.